Tisztelt érdeklődők, szülők, diákok!
Intézményünkben a különböző szakmákra való felvételről itt szeretnénk rövid ismertetést nyújtani. Az előzetes, 8. évfolyamon történő jelentkezést követően az év második felében, márciusban következnek a felvételi beszélgetések, ahol a szaktanárok, valamint az osztályfőnök jellemzése, valamint a tanulmányi eredmény alapján kerül javaslat a felvételre. A beszélgetés során figyelembe vesszük a szakmai hozzáállást, motiváltságot. Nem csak az emberi, szakmai kompetenciákat, hanem az egészségügyi állapot is lényeges. Ezután a szaktanárokkal való találkozó következik, mely után születik meg a döntés. Az intézményben való tanuláshoz szükséges az érvényes tüdőszűrő, kereskedelem és vendéglátó szakmáknál az egészségügyi kis könyv, melyet az intézmény kiállít a felvételt nyertek számára. Ehhez azonban szükséges az érvényes tüdőszűrő és bőrgyógyászati igazolás, melyeket szeptemberben az első tanítási héten be kell mutatni.
A jelentkezésre hozni kell:
- személyi okmányok
- bizonyítvány, vagy másolata, ellenőrző
- szakértői, illetve egyéb papírok
- 18 év alatti diák esetében szülő, gyám jelenléte szükséges
Fontos az egészségügyi alkalmasság is, melyet orvosi vizsgálaton döntenek el. Az iskolai gyakorlatokra a -számítógép-szerelő kivételével- kötelező a munka, illetve védőruha is! A munkaruha beszerzésében természetesen intézményünk segítséget nyújt.
Természetesen érettségivel rendelkezőket is szeretettel várunk képzéseinkre!
Szakmai képzéseink

Cukrász
A cukrász cukrászati félkész terméket, tartós gyümölcskészítményeket, cukrászati késztermékeket készít. Befejező műveleteket, egyszerű díszítéseket végez, fagylaltot főz, fagyaszt, fagylaltkelyhet, parfékat, pohárkrémeket készít. Uzsonnasüteményeket, diabetikus süteményeket készít. Beállítja a sütés paramétereit, a sütés folyamatát ellenőrzi. Betartja és betartatja a munkavédelmi, a higiéniai, élelmiszer-biztonsági előírásokat, a vendéglátóipari hulladékgyűjtés szabályait. Munkaszervezési feladatokat végez. Tányérdesszerteket készít, tálal, csokoládét temperál, bonbonokat készít. Befejező, kikészítő műveleteket alkalmaz. Hagyományőrző magyar cukrászati termékeket készít, díszít. Alkalmi dísztortákat készít. Cukrászati készítményeket tárol, cukrászati termékek minőségét ellenőrzi. Rendeléseket vesz fel, termékeket ajánl. Cukrászati termékeket csomagol, szakmai idegen nyelvet alkalmaz, vállalkozást indít, működtet.
Pincér – vendégtéri szakember
A hároméves képzés folyamán elsajátítható a pincér szakma. A képzés alatt a pincér ismeret – ital – ételismeret és nyelvismeret mellett a gyakorlati képzés a legfontosabb iskolánk számára, amely heti váltásban öt nap gyakorlat, öt nap iskola formájában történik. A pincér szakma Európában elismert és elfogadott szakma. A szakmában fontos a jó megjelenés és nyelvtudás, illetve a vendéggel való kommunikáció. Iskolánk külső gyakorlati helyei elismertek a szakmában, az ott dolgozó kollégák magas tudása garancia a jó gyakorlat elsajátításához. Iskolánkban végzett tanulóink a szakmában versenyképesek, sikeresen el tudtak helyezkedni, és bizonyítják szakmai rátermettségüket.
